Történet

A területi szervezet jogelődje, a Számítástechnikai Szakbizottság 1967-ben alakult meg Miskolcon Obádovics J. Gyula vezetésével. A miskolci csoport 1969-ben alakult meg, a megyei szervezet pedig a 70-es években alakult ki, a megyében található városok csoportjait összefogva.

2015

A szervezet napjainkban is fontos szerepet játszik az informatika alkalmazási kultúrájának terjesztésében: 2015-ben Miskolcon rendezett az Informatika alkalmazása a közoktatásban címmel konferenciát, Sárospatakon pedig egy regionális konferenciát Játékos IKT az óvodában címmel, mintegy 100 fő részvételével. Oktatás iránti elkötelezettségét a 2015 decemberében megrendezett Dusza Árpád Programozói Verseny is bizonyítja, amelynek díjazásában is részt vállalt.

2016-

A megyei szervezet munkatársai október végén Sárospatakon rendeztek Mobileszközök alkalmazása iskolai környezetben konferenciát, míg Miskolcon Mi a pálya? címmel műszaki pályaválasztó fesztiválban vettek részt, ahol mintegy 2000 fő előtt népszerűsítették az informatikusok hivatását. Szintén Miskolcon rendezték novemberben a Dusza Árpád Programozói Versenyt, melyet 2017-ben is meg kíván rendezni a helyi szervezet. Örömmel látjuk azt is, hogy az oktatásra fókuszáló konferenciákban is várhatóan kamatoztatják tapasztalataikat idén is.