Történet

A Heves Megyei Szervezet 1979. október 23-án alakult meg Dr. Perge Imre főiskolai docens elnökletével.

2015

Mind a tudományos népszerűsítés, mind a tehetséggondozás területén kiemelkedő munkát végeznek. 2015-ben a Nemes Tihamér Verseny és a megyei LOGO verseny, az informatikai OKTV programozói és alkalmazói versenyek regionális szintű, színvonalas lebonyolításában vettek részt.

A több mint 25 éves múltra visszatekintő Neumann Napok keretei között 18 tanulónak adtak át ORACLE bizonyítványt. A tanítást is a szervezet tagjai vállalták.

2015-ben informatikai szakmai napot rendeztek az EKF-fel közösen, a téma az informatika alkalmazása volt gazdasági képzésekben. A szervezet munkáját az informatikai szakmák menedzselését és szakmai felügyeletét ellátó megyei Iparkamara is nagymértékben támogatja. A MTESZ-szel, az Iparkamarával és más szervezetekkel közösen szakmai fórumokat tartottak. Szintén a Kamarával közösen E-learning megbeszélést szerveztek. Az EKF tanárainak bevonásával E-learning tananyagot fejlesztettek, melynek bemutatására rendezvénysorozatot indítottak az Oracle Hungary támogatásával.

2015 során egyebek mellett két szakmai napot és négy csoportgyűlést is tartottak, tagjaik számára továbbképző szeminárium-sorozatot is indítottak. A jövőben ECDL-fórum létrehozását is tervezik, tagjaik mellett céljuk a regisztrált, de nem végzett vizsgázók megszólítása.

Aktív munkát végeznek Eger város és a régió informatikai rendszerének feltérképezésében.

2016-

Folyamatos pezsgés jellemezte a 2016-os évet is: különböző szintű versenyek lebonyolítása, a Neumann Középiskolában szervezett Neumann napok, ORACLE tanfolyam, a Tudósok Éjszakáján és a Tudomány Napján tartott rendezvény – csak kiragadott példák. A versenyek, tanfolyamok, előadások sora idén is folytatódik, sőt! programozói szakkör indítása és tehetséggondozó tábor szervezése is jelzi a csapat elkötelezettségét a tehetséggondozás iránt.