Történet

A Vas Megyei Szervezet 1980. október 10-én alakult meg Dr. Bődy Zoltán elnökletével és Dr. Hende Tamás társelnökletével.

2015

A szervezet 2015-ben és 2016-ban is részt vett a Nemes Tihamér Tanulmányi Verseny munkájában, a díjazottakat titkáruk köszöntötte, könyvjutalmat adott át.

A múlt évben a tehetséggondozás jegyében Bende Imre tanár diákokat felkészítő munkáját támogatták. Tizenkét fő 2015 őszén ECDL-képzésben vett részt.

Képviseltették magukat a CeBit nemzetközi informatikai vásáron, amely a 2016-os éves tervükben is szerepel.

A területi szervezet által még 2013-ban szervezett előadást, melyet Dr. Kovács László tartott a Nyugat-Magyarországi Savaria Egyetemi Központjában Wigner Jenőről, 2015-ben tették hozzáférhetővé az NJSZT honlapján.

Közösségük a 2015-ös és 2016-os évben is aktív szervezeti munkát folytat, részt vesz az NJSZT tanácskozásain, a területi szervezetek tanácskozásán.

2016-

A területi szervezet a Nemes Tihamér Verseny és a megyei OKTV támogatása mellett a Savaria Egyetemi Központot is gazdagította, még pedig egy LEGO Mindstorms készlettel. Újabb készletek vásárlásával is hozzá kívánnak járulni, hogy a Központ Technika és Alkalmazott Informatika Intézeti Tanszéke egy regionális robottervező- és programozó központtá váljék Szombathelyen. Elképzelésük szerint az alapfokú oktatástól a felsőoktatásig és az érdeklődő felnőttek bevonásáig is alkalmas fejlesztőközpontot hoznak létre az évek során.